Преподаватели в Детски център "Всезнайко"


 


Даниела Желязкова

Даниела Желязкова е завършила Държавна музикална акадмия със специалност хорово дирижиране. От 1995 година се устновява в Торонто, Канада, където през 2000 се запознава с метода на Орф и специализира в Кралската консерватория в Торонто.

Като ревностен поддръжник на метода Орф-Шулверк, Даниела неколкократно е помагала за създаването на програма „Орф” в различни институции и училища, както в Канада, така и в София, където живее от 2007 година.

В момента е активен член на Българската Орф асоциация и изнася обучителни семинари за студенти и преподаватели из страната и по професионални форуми.

В професионалната си биография Даниела е преподавала музика във френския лицей „Виктор Юго“, София, френска детска градина „Малкият принц“ в Драгалевци, в музей-къща „Панчо Владигеров“, София, Орф програма в английското училище “Helen Doron” и др.

В момента е музикален директор и ръководител на детска вокална група „Смърфчета“ в София, диригент на дамски камерен хор, преподава пиано и вокална техника в студиото си в кв. Борово. Даниела е вокалнен педагог и ръководител музикална програма в детски образователен център „Всезнайко“ в София. От 8 години ръководи Орф Шулверк музикални занимания в детска къща „Montessori Children’s house”, град София.  Даниела има записани два диска като пианист, последния от които е издаден 2019. Като обучител на преподаватели по системата Орф Шулверк, провежда из страната семинари от 2014 година и е лектор към МОН по музика.


Amy Ann Mihailova

I have been a guest teacher at Sofia University, as well as AUBG Blagoevgrad, Balkanika Secondary School for the last 17 years. I have also taught hundreds students from my own office.

I have also taught Business English at: EkoPak, Telenor, Ims., Silent Bg., Zagorka, Toro Group S as well as Henkel.

I am also presently a Helen Doron Licensed Teacher of Early childhood English for children ages 1-14 years (4 Licenses).

I have also been in 4 American films as an actress.

I have worked with voice related jobs for Boyana films, as well as channel #1&7, as well as various other companies.


Мария Желязкова

 

Мария Желязкова е завършила магистратура по химия и физика. Била е дългогодишен преподавател по двете специалности, както и директор на реална гимназия Васил Левски в гр. Ямбол. Мария има специалност “Педагогика на деца със специални потребности” от университета в Уинзор, Онтарио, Канада. В Торонто тя работи като специалист с деца със специални потребности в продължение на 10 години в различни училища. От 2013 основава детския образователен център" Всезнайко "съвместно с Даниела Желязкова, който менажира и до момента. Мария е педагог с високи стандарти както към себе си, така и към учениците си, винаги стремящ се към перфекционизъм и високи резултати.