За деца, които обичат да творят


Творческите и Арт дейности доставят истинско удоволствие на всеки!

Подходящо за деца от 5 до 11 години. Очакваме Ви всяка събота от 11 ч. до 12.30ч.

Работата с естествени материали е успокояваща и създава в децата усещане на свързаност със Земята! Всеки е чувал за Валдорфската педагогика и без да знем ежедневно я прилагаме в домовете си, когато детето играе творчески, когато помага вкъщи и се грижи за средата си, когато създава с ръцете си.

Ние прилагаме Валдорски подход в нашите АРТ занимания!

Какви са ползите за детето?

Стимулираме въображението;
Подкрепяме децата и им даваме увереност във вродения творчески талант;
Създаваме усет за красивото;
Провокираме интерес към изкуството;
Развиваме умението за работа в екип;

Магията, която имат върху децата произведенията на изобразителното изкуство е завладяваща.

Рисуването е естествен процес за всички деца. От ранна детска възраст децата започват да експериментират с пособия за рисуване и да правят знаци върху листа и растейки, тези знаци започват да придобиват смисъл.

Рисуването в крайна сметка се превръща в начин на децата да изразяват разбирането си за света и всички неща, които са важни за тях.

През ранните години e важно да се съсредоточите върху процеса на творческо рисуване, а не върху произведението. Докато растат и се развиват, рисунките им ще станат по-подробни и ще отразяват света около тях.

Има много ползи от рисуването, докато децата са малки и в предучилищна възраст. То:изгражда добри двигателни умения в детето, развива координация ръка-око, развива творчески израз чрез свободно рисуване, изгражда обхвата на вниманието на детето, развива когнитивно разбиране на понятията

Проследяването на картини или „преподаването“ на дете да рисува чрез следване на модели не са естествени и подходящи за възрастта начини за развитие на творчеството.

За деца , които желаят да творят и сами да създават красиви рисунки или да майсторят  с ръцете си предмети чрез моделиране с глина или пластелин, чрез апликация, чрез използване на разнообразие от текстилни материали, сме поканили преподавател- художник да им даде възможност да познаят очарованието на този вид изкуство.

Цели на курс по рисуване за деца 5-11 г.:

- запознаване и овладяване на творческия процес чрез средствата на изобразителното изкуство;
- разкриване и обогатяване качествата на всяко дете;
- придобиване и утвърждаване на умения за работа в група и реализиране на позитивите от груповото творчество;
- умения за прилагане на всичко научено чрез изкуството в живота.

 

Материали и средства

Акварел, темпера, акрилни, маслени бои, пастели, цветни моливи и флумастери, графични материали.